1 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven), 165°C (heteluchtoven) of stand 3 of 4 (gasoven).
2 Vet de springvorm in met boter.
3 Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de taartmix en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
4 Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
5 Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
6 Ontvel en halveer de pruimen.
7 Strooi de mix voor de banketbakkersroom zonder hier water aan toe te voegen over de deegbodem.
8 Leg de gehalveerde pruimen met de bolle kant naar boven in de springvorm.
9 Bestuif het aanrecht met wat bloem. 1
0 Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes. 1
1 Leg de reepjes kruislings over de pruimen. 1
2 Bestrijk de reepjes en de rand van het taart met de rest van het losgeklopte ei. 1
3 Bak de pruimentaart in 60 minuten gaar en goudbruin. 1
4 De pruimentaart is het aller lekkerst als deze een dag kan rusten, zodat het deeg wat zachter wordt.
Pruimentaart met banketbakkersroom is een recept van Coop recepten