1 Zet een grote soeppan op het vuur en doe de bouillon erin
2 Breng de bouillon aan de kook en voeg de wortel, de bleekselderij, de tomaten, het knoflook, de uien en de paprika toe
3 Laat alles 3 minuten pruttelen zodat de groenten nog een beetje knapperig zijn. Breng op smaak met zout en peper.
4 Zet een tweede, kleine pan met water op en breng het aan de kook. Hierin worden de eieren gepocheerd
5 Doe een scheutje azijn in het water. Breek een ei in een klein glas. Veroorzaak met een lepel een klein draaikolkje in het kokende water en giet het ei vanuit het glas in de draaikolk. Laat het hooguit 2 minuten koken en schep het gepocheerde ei uit het water. Herhaal dit voor de rest van de eieren.
6 Schep de borden vol met soep
7 Scheur de boterhammen in grove stukken en verdeel ze over de 6 borden
8 Leg op elk bord een gepocheerd ei en maak de borden op met verse koriander en peterselie. Serveer direct
9 Bak de sneetjes brood aan beide zijden in de olijfolie. Laat ze afkoelen.1
0 Maak een dressing van de rest van de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. 1
1 Doe de tomaten, de komkommer, de wortels, de gele paprika, de bleekselderij, de kaas en de uien in een grote schaal en meng de dressing er goed door1
2 Verdeel de salade over 6 borden en leg op elk bord 2 broodjes molenbrood. Garneer met blaadjes verse koriander en basilicum.