Zoek
Kletskopcupjes met Westmalle-karamel van Frank van Biemen
4
30 min-
Coop recepten
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Nodig voor de kletskoppen:
20 ml melk
100 gr witte basterdsuiker
1 halve tl kaneel
snufje zout
30 gr fijngehakte amandelen
50 gr bloem (gezeefd)
30 gr zachte boter
Voor de karamel:
3 el suiker
25 gr boter
8 cl Westmalle dubbel
Verder: 1/2 bakje aardbeien (in partjes)
4 bollen vanille-ijs
1,25 dl slagroom
1 kaneelstokje
1 mespuntje kardemom
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2
Meng voor de kletskoppen de boter met de suiker en de melk.
3
Roer hier het kaneel, het zout en de amandelen door.
4
Meng het geheel met de bloem en kneed het tot een egale deegbal.
5
Laat dit 1 uur rusten in de koelkast.
6
Maak van het deeg rollen van 1 cm doorsnee en snijd de rollen in 12 plakken van 1 cm dik.
7
Leg ze op een licht ingevette bakplaat en druk ze iets plat.
8
Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes.
9
De koekjes hoeven slechts een paar minuten te bakken in een voorverwarmde oven. 1
0
Haal ze met een spatel van de bakplaat en leg 4 zachte kletskoppen over een omgekeerd klein limonadeglas heen.1
1
De kletskoppen worden nu hard en hebben dan de vorm van een bakje.1
2
Laat de andere kletskoppen afkoelen op de bakplaat. 1
3
Dit zijn extra koekjes om mee te garneren en voor in de koektrommel. 1
4
Doe de slagroom met de kruiden en één eetlepel suiker in een kom en laat alles even trekken. 1
5
Maak nu de karamel. 1
6
Smelt de boter in een (steel)pan en voeg al roerend met een lange pollepel 2 eetlepels suiker toe. 1
7
Blijf roeren en zorg dat de suiker niet verbrandt. Anders wordt de karamel bitter. 1
8
Haal de pan direct van het vuur als het te hard gaat. 1
9
Voeg zodra het botersuikermengsel licht bruin kleurt het bier toe. 2
0
Zodra het bier de hete karamel raakt, ontstaan stoomwolken (vandaar de lange pollepel). Roer voortdurend.2
1
Voeg het slagroom/kruidenmengsel toe zodra de karamel begint in te dikken. 2
2
Leg op elk bordje een kletskopcupje. 2
3
Schep er een bolletje ijs in en versier met de aardbeien.2
4
Giet de karamel over het ijs en versier de borden ermee. 2
5
Leg nu de 4 resterende kletskoppen op de bolletjes ijs en serveer het toetje direct.
Kletskopcupjes met Westmalle-karamel van Frank van Biemen is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Asperges met Leffe Blond-saus van Frank van Biemen
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van kabeljauw, venkel en witbier van Frank van Biemen
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde courgette met Duvel van Frank van Biemen
20 min-
Voorgerecht
Bekijk recept