Asperges met Leffe Blond-saus van Frank van Biemen

4
30 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de houtachtige onderkant van de asperges af en verwijder de schil met een dunschiller.
  • 2 Leg de asperges 10 minuten in koud water.
  • 3 Gebruik een stoommandje om de asperges boven water dat net tegen de kook aan zit, gaar te stomen. Zorg ervoor dat ze niet te zacht worden.
  • 4 Laat ze een beetje afkoelen en omwikkel ze per 3 stuks met een plakje schouderham.
  • 5 Klop de eidooiers in een mengkom los.
  • 6 Plaats de mengkom op een pan met water dat net tegen de kook aan zit. Let op: het water mag de mengkom niet raken.
  • 7 Klop hier het bier beetje bij beetje door tot er een lobbig geheel ontstaat.
  • 8 Haal de mengkom van de pan af en klop de zachte boter erdoor.
  • 9 Voeg peper en zout naar smaak toe. 1
  • 0 Leg de omwikkelde asperges op de borden, garneer met krulletjes Parmezaanse kaas en de lauwwarme saus.

Asperges met Leffe Blond-saus van Frank van Biemen is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kletskopcupjes met Westmalle-karamel van Frank van Biemen
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Salade van kabeljauw, venkel en witbier van Frank van Biemen
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde courgette met Duvel van Frank van Biemen
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept