1 Was de grapefruitschillen goed en snijd de vruchten met schil in dunne plakken.
2 Snijd op 4 plakken na de grapefruits in kleine stukjes.
3 Kook de grapefruitstukjes en €“plakken 1 minuut in een beetje water en giet ze af. Dit proces kun je herhalen; hoe vaker je het doet, hoe minder bitter de grapefruits smaken.
4 Laat de grapefruits goed uitlekken.
5 Doe de suiker en het water in een steelpan en breng het water aan de kook.
6 Laat het opstaan totdat de suiker is opgelost en er een substantie is ontstaan.
7 Doe de grapefruitstukjes en €“plakken erbij en laat alles op laag vuur ongeveer 20 minuten pruttelen.
8 Laat alles daarna uitlekken in een vergiet of op een vel bakpapier.
9 Serveer de grapefruitstukjes en de €“plakjes bij de amandelstaaf.
Amandelstaaf met advocaat is een recept van Coop recepten