Zoek
Groenten in een deegjasje van Lucy Kortram
2
30 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 halve winterwortel
2 champignons
1 stengel bleekselderij
1 halve courgette
3 roosjes bloemkool
3 roosjes broccoli
2 tomaten
300 gr zelfrijzende bloem
125 Ã 150 ml melk
125 Ã 150 ml water
1 ei
1 halve ui (zeer fijngesneden)
1 teen knoflook
olie om in te bakken en te frituren
Bereiding
1
Was de groenten en snijd de winterwortel, de champignons, de bleekselderij, de courgette, de bloemkool en de broccoli in grove stukken.
2
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
3
Zet de friteuse aan of zet een pan met plantaardige olie op het vuur.
4
Zorg dat de olie 180 graden Celsius is.
5
Maak een beslag met de dikte van yoghurt van de bloem, de melk, het water, het ei, de ui en de uitgeperste teen knoflook.
6
Dompel de grove stukken groente in het beslag en frituur ze in 3 minuten gaar in de hete olie.
7
Laat ze na het bakken even uitlekken op een vel keukenpapier.
8
Voeg de tomaatblokjes aan het restje beslag toe.
9
Giet er zo nodig ook nog wat melk bij om het beslag vloeibaarder te maken.1
0
Bak hiervan in een koekenpan een paar kleine, dikke pannenkoekjes. Zet alles tegelijk op tafel.
Groenten in een deegjasje van Lucy Kortram is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Paneermeel de luxe van Lucy Kortram
70 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kliekjeskroketten van Lucy Kortram
20 min-
Bekijk recept
Koolvis met Chinese groenten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept