Zoek
Maaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui
4
30 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 bosjes lenteui
3 eetlepels olijfolie
4 stronkjes witlof
1 groene appel
50 gram pecannoten, grof gehakt
100 gram overjarige brokkelkaas
50 gram veldsla
12 schuine sneetjes ciabattabrood
notendressing
Bereiding
1
Verwijder het donkergroene stuk van de lente-uitjes en snijd de uitjes in lange stukken.
2
Meng met 2 eetlepels olie en wat zout.
3
Gril de stukken lente-ui in een grillpan op middelhoge stand rondom lichtbruin.
4
Snijd een stukje van de onderkant van de stronkjes witlof en snijd de bladeren los.
5
Halveer de bladeren eventueel.
6
Snijd de appel eerst in kwarten en dan in dunne plakjes.
7
Meng de witlof met de appel, pecannoten, kaas, veldsla en gegrilde lente-ui.
8
Verwarm de grillpan opnieuw.
9
Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met de rest van de olie en gril ze aan beide kanten bruin. 1
0
Leg het brood per 3 sneetjes in een stervorm op grote borden. 1
1
Schep een gedeelte van de notendressing door de salade en verdeel de salade over het brood op de borden.
Maaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene maaltijdsalade
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde maaltijdsalade met kip
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsalade met mango en sperziebonen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept