Zoek
Boerencake
8
75 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gr boter, op kamertemperatuur
150 gr suiker
4 eieren, op kamertemperatuur۬
snufje zout
60 ml melk, op kamertemperatuur
1 citroen, schil en sap۬
200 gr zelfrijzend bakmeel۬
tulbandvorm
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2
Meng de boter en de suiker door elkaar en klop met de mixer tot een bleek luchtig mengsel.
3
Mix één voor één de eieren erdoorheen.
4
Voeg het bakmeel in vier porties toe.
5
Schep het met grote halen door het deeg om klonten te voorkomen.
6
Meng tot slot het citroensap, de geraspte citroenschil, het zout en۬ de melk erdoor.
7
Vet de tulband in۬ en schep het cakebeslag erin.
8
Vul de tulband tot maximaal driekwart van de vorm en zet €™m in de oven.
9
Prik۬ na 45 minuten met een sat̩prikker in de cake.1
0
Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake goed. 1
1
Bak de cake anders nog iets langer. 1
2
Haal de cake uit de oven als de prikker droog eruit komt en laat €™m 10 minuten in de vorm staan.1
3
Keer de cake om op een rooster en laat €™m afkoelen.
Boerencake is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Boerencake met vlinders
55 min
Nagerecht
Bekijk recept
Boerencake Met Pepernoten
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Boerencake
30-60 min -
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Boerencake met vlinders
55 min
Nagerecht
Bekijk recept
Boerencake Met Pepernoten
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Boerencake
30-60 min -
Bekijk recept