Boerencake

8
75 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • 2 Meng de boter en de suiker door elkaar en klop met de mixer tot een bleek luchtig mengsel.
  • 3 Mix één voor één de eieren erdoorheen.
  • 4 Voeg het bakmeel in vier porties toe.
  • 5 Schep het met grote halen door het deeg om klonten te voorkomen.
  • 6 Meng tot slot het citroensap, de geraspte citroenschil, het zout en€¨ de melk erdoor.
  • 7 Vet de tulband in€¨ en schep het cakebeslag erin.
  • 8 Vul de tulband tot maximaal driekwart van de vorm en zet €™m in de oven.
  • 9 Prik€¨ na 45 minuten met een satéprikker in de cake.1
  • 0 Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake goed. 1
  • 1 Bak de cake anders nog iets langer. 1
  • 2 Haal de cake uit de oven als de prikker droog eruit komt en laat €™m 10 minuten in de vorm staan.1
  • 3 Keer de cake om op een rooster en laat €™m afkoelen.

Boerencake is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Boerencake met vlinders
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerencake Met Pepernoten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Boerencake
30-60 min -
Bekijk recept

Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Boerencake met vlinders
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerencake Met Pepernoten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Boerencake
30-60 min -
Bekijk recept