Fricandeau uit de oven

4
115 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius.
  • 2 Braad het vlees om en om aan in de boter en leg het in een braadpan of ovenschaal.
  • 3 Zet het vlees in de oven.
  • 4 Steek een vlees- thermometer in het midden van het vlees om de kerntemperatuur te meten.
  • 5 Het vlees is gereed als€¨de kerntemperatuur 58 graden Celsius is.
  • 6 Heb je geen speciale vleesthermometer, ga dan uit van een braadtijd van 90 à 100 minuten.
  • 7 Ondertussen snijd je alle groenten in blokjes, bestrooi je de aubergine met zout en laat je dit 15 minuten staan om het vocht er uit te laten trekken.
  • 8 Dep de blokjes droog en veeg het overtollige zout eraf.
  • 9 Bak ze in een koekenpan met olijfolie. 1
  • 0 Voeg de overige groenten en een teentje knoflook toe en zet op een laag pitje. 1
  • 1 Haal het vlees uit de oven en laat het afgedekt met aluminiumfolie even rusten. 1
  • 2 Voor de saus: fruit 1 teen knoflook met 1 sjalotje in een beetje olie, voeg de slagroom toe en verwarm dit. 1
  • 3 Pureer het van het vuur af met de staafmixer. 1
  • 4 Voeg de fijngesneden basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.

Fricandeau uit de oven is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept