2 Braad het vlees om en om aan in de boter en leg het in een braadpan of ovenschaal.
3 Zet het vlees in de oven.
4 Steek een vlees- thermometer in het midden van het vlees om de kerntemperatuur te meten.
5 Het vlees is gereed als۬de kerntemperatuur 58 graden Celsius is.
6 Heb je geen speciale vleesthermometer, ga dan uit van een braadtijd van 90 Ã 100 minuten.
7 Ondertussen snijd je alle groenten in blokjes, bestrooi je de aubergine met zout en laat je dit 15 minuten staan om het vocht er uit te laten trekken.
8 Dep de blokjes droog en veeg het overtollige zout eraf.
9 Bak ze in een koekenpan met olijfolie. 1
0 Voeg de overige groenten en een teentje knoflook toe en zet op een laag pitje. 1
1 Haal het vlees uit de oven en laat het afgedekt met aluminiumfolie even rusten. 1
2 Voor de saus: fruit 1 teen knoflook met 1 sjalotje in een beetje olie, voeg de slagroom toe en verwarm dit. 1
3 Pureer het van het vuur af met de staafmixer. 1
4 Voeg de fijngesneden basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.
Fricandeau uit de oven is een recept van Coop recepten