Zoek
Nonnevotten van Marcel Roubroeks
40
240 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg bloem
90 gr basterdsuiker
15 gr zout
60 gr gist
125 gr ongezouten roomboter
50 gr eieren
15 gr vanillesuiker
450 ml water
poedersuiker
schone theedoek
frituurpan
Bereiding
1
Doe bloem, basterdsuiker, zout, gist, ongezouten roomboter, eieren, vanillesuiker en water in een grote kom en kneed hier een goed soepel deeg van.
2
Maak een porseleinen kom warm in de oven of op de verwarming en leg het deeg erin.
3
Zet de schaal niet terug op de warmtebron, maar gewoon in de keuken.
4
Dek het deeg af met een vochtige handdoek om uitdrogen te voorkomen en laat het 30 minuten rijzen.
5
Haal na het rijzen het deeg uit de kom en verdeel het in 40 gelijke bolletjes.
6
Leg alle bolletjes op een bakplaat en leg de doek er nog even overheen.
7
Haal steeds een bolletje onder de doek vandaan en maak er een korte strengel van.
8
Leg direct weer terug onder de doek.
9
Herhaal dit met alle bolletjes. 1
0
Begin nu bij de eerste strengel en rol deze tot een strengel van ongeveer 35 cm. 1
1
Maak er vervolgens een strik van en plaats weer terug onder de theedoek. 1
2
Herhaal dit met alle korte strengels. 1
3
Laat de strikken ongeveer 45 minuten rijzen.1
4
Verwarm de frituurpan tot 175 graden Celsius.1
5
Bak de strikken 1,5 minuut aan elke kant. Bak er niet teveel tegelijk. 1
6
De strikken moeten vrij in het frituurvet kunnen bewegen. 1
7
Laat ze afkoelen en haal ze door de poedersuiker.
Nonnevotten van Marcel Roubroeks is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Nonnevotten
45 min
Nagerecht
Bekijk recept
Nonnevotten
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Nonnevotten
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Nonnevotten Of Strikken
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept