Bloemkoolvariatie

4
25 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de gefrituurde bloemkool: Snijd de bloemkool in 3 delen.
  • 2 Van het eerste deel maken we spiesjes. Trek de roosjes los en rijg ze aan de satéprikkers.
  • 3 Zet de pan met olie op het vuur en zorg dat de olie 180 graden Celsius wordt.
  • 4 Zeef ondertussen de bloem in een schaal en voeg het water toe.
  • 5 Klop er een ei doorheen. Dit is je beslag.
  • 6 Haal de spiesjes door het beslag en doe ze in de hete olie.
  • 7 Frituur de spiesjes in 4minuten gaar en krokant.
  • 8 Frituur er nooit teveel tegelijk, want dan daalt de tempratuur in de pan teveel.
  • 9 Haal de spiesjes uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier. 1
  • 0 Serveer ze direct met piccalilly.1
  • 1 Bloemkool uit de wok: Haal de roosjes van het tweede deel van de bloemkool los.1
  • 2 Snijd het teentje knoflook in plakjes.1
  • 3 Verwarm een scheut olijfolie in de wok.1
  • 4 Doe de bloemkoolroosjes en het knoflook in de wok en zorg dat de bloemkool gaar wordt door voortdurend te roeren. 1
  • 5 Voeg het kerriepoeder toe en breng op smaak met zout en peper.1
  • 6 Wordt de bloemkool te droog? Doe er dan een scheutje water bij. 1
  • 7 De bloemkool is gaar als de roosjes zacht genoeg zijn.1
  • 8 Bloemkool in tomatensaus: 1
  • 9 Haal de roosjes van het derde deel van de bloemkool los.2
  • 0 Maak grote roosjes klein. Alle roosjes moeten namelijk klein zijn.2
  • 1 Doe de bloemkool met de tomatensaus in een pannetje en laat 10 minuten stoven op middelhoog vuur.

Bloemkoolvariatie is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker