Zoek
Bloemkoolvariatie
4
25 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 grote bloemkool
olie om in te frituren
olijfolie om in te bakken
4 el bloem
80 ml bier
1 ei
4 satéprikkers
4 el piccalilly
1 teen knoflook
1 el kerriepoeder
zout
peper
1 potje tomatensaus
Bereiding
1
Voor de gefrituurde bloemkool: Snijd de bloemkool in 3 delen.
2
Van het eerste deel maken we spiesjes. Trek de roosjes los en rijg ze aan de satéprikkers.
3
Zet de pan met olie op het vuur en zorg dat de olie 180 graden Celsius wordt.
4
Zeef ondertussen de bloem in een schaal en voeg het water toe.
5
Klop er een ei doorheen. Dit is je beslag.
6
Haal de spiesjes door het beslag en doe ze in de hete olie.
7
Frituur de spiesjes in 4minuten gaar en krokant.
8
Frituur er nooit teveel tegelijk, want dan daalt de tempratuur in de pan teveel.
9
Haal de spiesjes uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier. 1
0
Serveer ze direct met piccalilly.1
1
Bloemkool uit de wok: Haal de roosjes van het tweede deel van de bloemkool los.1
2
Snijd het teentje knoflook in plakjes.1
3
Verwarm een scheut olijfolie in de wok.1
4
Doe de bloemkoolroosjes en het knoflook in de wok en zorg dat de bloemkool gaar wordt door voortdurend te roeren. 1
5
Voeg het kerriepoeder toe en breng op smaak met zout en peper.1
6
Wordt de bloemkool te droog? Doe er dan een scheutje water bij. 1
7
De bloemkool is gaar als de roosjes zacht genoeg zijn.1
8
Bloemkool in tomatensaus: 1
9
Haal de roosjes van het derde deel van de bloemkool los.2
0
Maak grote roosjes klein. Alle roosjes moeten namelijk klein zijn.2
1
Doe de bloemkool met de tomatensaus in een pannetje en laat 10 minuten stoven op middelhoog vuur.
Bloemkoolvariatie is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker