Zoek
Pastasalade met broccoli en geitenkaas
25 min-
Coop recepten
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gram broccoli
200 gram doperwtjes (diepvries)
100 gram geitenkaas (van een rol)
6 eetlepels olijfolie (Mediterrane)
1 theelepel Dijon mosterd
2 eetlepels citroensap
200 ml gezeefde tomaten (passata)
300 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle)
zout
versgemalen peper
ca. 10 basilicumblaadjes
Bereiding
1
Snijd de broccoli in kleine roosjes
2
Schil de dikke stelen van de broccoli en snijd ze een keer of vaker in de lengte door
3
Laat de doperwten ontdooien
4
Verkruimel de geitenkaas
5
Roer in een kom 5 eetlepels olijfolie, de mosterd, het citroensap en de gezeefde tomaten door elkaar
6
Kook in lichtgezouten water de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking
7
Laat de laatste 6 minuten de broccoli meekoken
8
Laat de beetgare pasta en broccoli in een vergiet of zeef uitlekken
9
Roer er meteen 1 eetlepel olijfolie door om aan elkaar plakken van de pasta te voorkomen1
0
Laat de pasta afkoelen1
1
Schep de pasta en broccoli in een schaal en roer er de tomatensaus, de doperwten, de verkruimelde kaas en peper en zout naar smaak door1
2
Garneer de salade met basilicumblaadjes
Pastasalade met broccoli en geitenkaas is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Kruidige pasta met geitenkaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met tonijn
25 min
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met wilde roze zalm
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept