Zoek
Goulashsoep van Joop Berendsen
20
90 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 klontje boter
300 gr mager rookspek (in blokjes)
1 kg uien (fijngesneden)
1 tot 1,5 kg runderpoulet
1 tl bruine suiker
10 tl paprikapoeder
¼ tl tijm
¼ tl marjolein
1 tl sambal oelek
1 tl chilipoeder
1 tl mosterd
1 blikje tomatenpuree
1 laurierblad
3 teentjes knoflook (geperst)
1 snufje nootmuskaat
1 kruidnagel
5 bouillonblokjes (hoeveelheid naar keuze)
1 scheut ketjap manis
1 scheutje azijn
peper uit de molen
200 gr bloem
Bereiding
1
Verhit de boter in een pan en bak het spek uit. Laat het niet bruin en hard worden.
2
Voeg de uien toe en fruit ze tot ze glazig zijn.
3
Doe de runderpoulet erbij en braad dit ongeveer 20 minuten.
4
Voeg alle droge ingrediënten toe en laat dit enkele minuten al roerend doorgaren.
5
Doe daarna de rest van de ingrediënten erbij, met uitzondering van de bloem, en roer alles goed door elkaar.
6
Giet nu zoveel water erbij dat alles onder water staat.
7
Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan lager.
8
Laat de soep ongeveer 2 uur pruttelen.
9
Daarna kan de soep een dag of nacht trekken, zonder vuur. 1
0
Doe zoveel koud water in een 5 liter pan, dat de soepmassa er later nog bij kan. 1
1
Voeg de bloem toe en breng het geheel aan de kook onder voortdurend roeren.1
2
Als de bloem gaar is, mag de soep er roerend bij worden geschept. 1
3
Laat het geheel nog even koken.
Goulashsoep van Joop Berendsen is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
De mini-quiches van Jannetje Zanders-Berendsen
25 min-
Bekijk recept
Goulashsoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goulashsoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse goulashsoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orientaalse-Saus
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept