1 Dag 1: Maak de bouillon van de hamschijven, de speklap en de verse worst (rookworst niet meekoken) met een stukje van de prei, een halve ui, een stukje van de wortel, de bladselderij en de specerijen.
2 Laat dit ongeveer 4 uurtjes zachtjes koken.
3 Verwijder na ongeveer 2 uur het vlees uit de bouillon.
4 Laat het afkoelen en zet het in de koelkast.
5 Schuim de bouillon telkens af door met een schuimspaan de schuimlaag te verwijderen.
6 Dag 2 Spoel de spliterwten af en zet ze op met de bouillon.
7 Voeg de rest van de groenten en de gedroogde selderij toe en laat alles pruttelen totdat de erwten uit elkaar beginnen te vallen.
8 Roer vaak!
9 Voeg de worsten toe en laat ze tenminste 20 minuten in de warme soep mee garen. 1
0 Snijd het vlees dat uit de bouillon komt in kleine stukjes en voeg ook dat toe. 1
1 Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer als alle ingrediënten warm zijn geworden.
Erwtensoep van wereldkampioen Menthe Groefsma is een recept van Coop recepten