Zoek
De bloemkoolpuree van Janet Noome
2
30 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 gr bloemkool in grove roosjes
100 gr knolselderij in stukken
grof zeezout
2 el Gran Pardano kaas
nootmuskaat
1 el olijfolie
100 gr rookspek in dobbelsteentjes
300 gr schoongemaakte spruitjes
50 gr ongezouten cashewnoten
100 ml ongeslagen slagroom
Bereiding
1
Kook de bloemkoolroosjes en de knolselderij in water in 15 minuten beetgaar.
2
Kook in een andere pan de spruitjes in 10 minuten nét niet gaar.
3
Giet de spruitjes af en laat ze uitlekken.
4
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het spek krokant.
5
Voeg de spruitjes toe en bak ze samen met het spek gaar.
6
Doe de cashewnoten erbij en blus af met de slagroom.
7
Giet nu de bloemkool en de knolselderij af.
8
Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
9
Schep de kaas erdoor en breng op smaak met zout en nootmuskaat.1
0
Serveer de puree met de spruitjes.
De bloemkoolpuree van Janet Noome is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept