De wafels van Opa Carlo

55
45 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 Kneed beide boters in een beslagkom samen en mix de suiker er doorheen.
  • 3 Voeg het merg uit de vanillestokjes (of de vanillesuiker) toe.
  • 4 Roer één voor één de eieren er doorheen.
  • 5 Zeef de patentbloem boven de beslagkom en blijf het geheel goed mengen met de mixer.
  • 6 Voeg als laatste het bakpoeder toe en meng alles goed.
  • 7 Dek de beslagkom af met een droge doek en zet het minimaal 24 uur koud weg.
  • 8 Bakken
  • 9 Laat het wafelijzer op temperatuur komen. 1
  • 0 Maak kleine worstjes van het beslag en bak de wafels in 3,5 minuut goudbruin. 1
  • 1 Laat de gebakken wafels op een rekje afkoelen, zodat ze aan de onderkant nog lucht krijgen en mooi krokant blijven. 1
  • 2 Bewaar ze daarna in een goed afgesloten koektrommel.

De wafels van Opa Carlo is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse focaccia van Carlo Trobia
150 min-
Bekijk recept
Salade 'Monte Carlo'
10-20 min -
Bekijk recept
Sangria
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Sierlijke Zwaantjes
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept