Zoek
Oosterse carpaccio
6
15 min-
Coop recepten
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 tenen knoflook (in dunne plakjes)
olijfolie om in te bakken
3 pakjes Authentieke Carpaccio (2 porties per verpakking)
4 cm verse gember (geschild)
1 limoen
3 gekleurde paprika€™s (in zeer dunne reepjes)
3 bosuitjes (in dunne ringetjes)
1 tl 5-kruidenpoeder
2 el ketjap manis zoet
2 el sesamolie
1 el sesamzaadjes (geroosterd)
1 halve ijsbergsla (fijngesneden)
paar takjes verse koriander
Bereiding
1
Verwarm een laagje olie in een pan en frituur de plakjes knoflook een minuut. Hierdoor wordt de knoflook knapperig en de smaak subtieler.
2
Laat de schijfjes uitlekken op keukenpapier.
3
Verdeel de carpaccio over de borden.
4
Rasp er wat gember over en bedruppel met limoensap.
5
Verdeel de paprikareepjes en de bosuitjes over de borden.
6
Meng het 5-kruidenpoeder met de ketjap en de sesamolie en sprenkel dit ook over de carpaccio.
7
Voeg tot slot de geroosterde sesamzaadjes, de knoflookschijfjes, een handje ijsbergsla en een paar takjes verse koriander toe.
Oosterse carpaccio is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Koolvis met Chinese groenten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min
Nagerecht
Bekijk recept