1 Doe een scheut olijfolie in de pan en bak de bleekselderij, wortel, knoflook, ui en tijm glazig.
2 Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en laat het vocht achterblijven.
3 Zet het vuur iets hoger en voeg de risotto aan het bakvocht toe.
4 Roer totdat alle korrels door een laagje vocht omhuld worden.
5 De rijst mag niet aanbakken, dus zet het vuur iets lager en blus af met een scheutje witte wijn.
6 Laat de wijn verdampen en voeg dan soeplepel voor soeplepel de bouillon toe.
7 Zorg dat de risotto steeds onder een laagje bouillon staat en blijf roeren. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de korrel zacht is geworden en de risotto alle bouillon heeft opgenomen.
8 De risotto moet beetgaar zijn, hij gaart namelijk nog door als je hem van het vuur afhaalt.
9 Voeg de mascarpone en een scheutje slagroom toe en breng de risotto op smaak met zout, peper en citroensap. 1
0 Maak spiesjes van oesterzwammen en gril deze in de grillpan. 1
1 Besprenkel ze met een scheutje olijfolie. 1
2 Schep de risotto op de borden en verdeel de mozzarella er in stukjes over. 1
3 Maak af met een beetje citroenrasp en serveer met de spiesjes.
Witte risotto met oesterzwammen is een recept van Coop recepten