Zoek
De ananaspudding van Wim Hagemans
75 min-
Coop recepten
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
5 blaadjes gelatine
1 klein blikje ananas
500 ml slagroom
140 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
Bereiding
1
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
2
Verwarm het sap van de ananas, knijp de gelatine uit en doe het bij het ananassap.
3
Roer nu ook de gewone suiker en de vanillesuiker erdoor en laat het sap afkoelen.
4
Klop de slagroom bijna stijf. Doe het nog vloeibare gelatinemengsel erbij en roer het tot een egale massa.
5
Doe daarna de in stukjes gesneden ananas erbij.
6
Laat een paar minuten staan en roer af en toe, totdat de stukjes ananas niet meer naar de bodem van de kom zakken.
7
Doe de pudding in een vorm en laat hem een uur opstijven in de koelkast of de kelder.
8
Draai de pudding om op een platte schaal en serveer direct.
De ananaspudding van Wim Hagemans is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept