Zoek
De zelfgemaakte boter voor kerst van René Pluijm
6
75 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 sinaasappels
1 scheutje Cointreau
500 gr suiker
water
250 gr roomboter ongezouten (op kamertemperatuur)
1/3 reep bittere chocolade (geraspt)
4 takjes verse munt (fijngesneden)
plastic folie
1 ambachtelijke kersenslof met kersen, amandelspijs en cranberries
Bereiding
1
Was de sinaasappels goed en snijd met een scherp mesje het oranje deel van de schil van de sinaasappels.
2
Snijd dit in dunne reepjes en doe ze in een steelpan met de suiker en de Cointreau.
3
Vul aan met water totdat alle schilletjes onder water staan.
4
Zet het pannetje op het vuur en laat zachtjes koken totdat de schilletjes gekaramelliseerd zijn.
5
Laat ze afkoelen en snijd ze zeer fijn.
6
Voeg de chocolade, de sinaasappelschilletjes en de munt toe aan de boter en prak alles goed door elkaar.
7
Rol een vel plastic folie uit en stort de boter erop.
8
Vouw het folie over de boter en rol hier een €˜worst€™ van.
9
Maak de uiteinden dicht en leg de rol in de vriezer. 1
0
Haal de rol een half uur voor gebruik uit de vriezer en snijd er 6 dunne plakjes boter af. 1
1
Snijd de kersenslof in plakken en serveer samen met de boter.
De zelfgemaakte boter voor kerst van René Pluijm is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Roomijs bonbon met geschaafde chocolade van René Pluijm
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Terrine van zalmfilet, avocado en groenten van René Pluijm
20 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met ham, buffelmozzarella en dressing van René Pluijm
15 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Rosbief op groenten en kruiden van René Pluijm
90 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept