Zoek
Tomaten-paprikasoep met spinazie-notencrostini
4
45 min-
Coop recepten
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 rode paprika€™s, gehalveerd, zaadjes verwijderd
4 tomaten, gehalveerd
100 ml olijfolie
600 ml groentebouillon (van tablet)
1 klein stokbrood, in schuine plakken
150 gram verse spinazie
75 gram gepelde walnoten
1 teentje knoflook
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout en versgemalen peper
125 ml creme fraiche (Melkan)
1 theelepel kurkuma
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200 C
2
Leg de paprika€™s en tomaten met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Bestrijk ze met olijfolie
3
Zet ze 25-30 minuten in de oven tot de velletjes van de paprika donker kleuren en de tomaten zacht zijn
4
Doe de paprika€™s in een plastic zak, sluit deze af en laat 5 minuten rusten. Haal dan het vel er vanaf
5
Pureer de paprika€™s en tomaten met een beetje bouillon. (Dit kan een dag van tevoren)
6
Verwarm de groentepuree met de rest van de bouillon
7
Rooster de plakken stokbrood
8
Hak de spinazie, walnoten en knoflook. Voeg de kaas, zout en peper toe en giet de olie er tijdens roeren in een straaltje bij
9
Meng de creme fraiche met de kurkuma1
0
Serveer de soep met de creme fraiche en het stokbrood, bestreken met de spinazie-notentapenade
Tomaten-paprikasoep met spinazie-notencrostini is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaten-paprikasoep met spinazie-notencrostini
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept