1 Doe de kersen en de suiker in een pan en voeg water toe totdat de kersen onderstaan
2 Breng het water aan de kook en laat ongeveer 4 minuten koken totdat de kersen zacht zijn geworden en het mengsel zich iets gaat binden
3 Doe de jam over in schone glazen potten, die je helemaal tot de rand vult. Draai de deksels erop en draai de potjes om
4 Door de hitte ontsmet het deksel en wordt de lucht uit de pot geperst zodat de jam langer houdbaar is. Zet de potten na enkele minuten weer rechtop en schrijf de maakdatum op de deksels. De overige jam gaat mama Pluijm gebruiken voor de mini-triffles.
5 Snijd de cake in plakken en bedruppel ze met port en smeer ze in met een dikke laag afgekoelde jam
6 Doe de crème fraîche in een kom met de vanillesuiker en klop los met de garde. Keer de pudding om op een bordje
7 Pak 6 mooie glazen en maak in elk glas een eerste laag van cake
8 Bouw de trifle vervolgens op met een laag crème fraîche, wat kersen, een laag biscuit, een laag vruchtengelei en dan weer een laag cake
9 Bouw verder tot het glas bijna vol is. Stop zo hier en daar een blaadje verse munt tussen de laagjes1
0 Sluit de mini-trifle af met een laag crème fraîche en smeer daarmee het glas af. Bestrooi met hagelslag en zet in de koeling totdat je ze serveert