Ananas-appel crumble

4
20 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC
  • 2 Bestrooi de stukken appel waarvan de klokhuizen verwijderd zijn met poedersuiker en kaneelpoeder
  • 3 Roer appel en ananas door elkaar
  • 4 Doe de bloem in een kom van een keukenmachine
  • 5 Voeg de blokjes boter toe en druk enkele keren op de pulsknop
  • 6 Het bloembotermengsel moet op grof broodkruim lijken
  • 7 Gebruik in plaats van een machine eventueel de vingertoppen van beide handen om bloem en boter te mengen
  • 8 Doe het mengsel in een schaal en werk met een vork de suiker erdoorheen
  • 9 Smeer een ronde vuurvaste schaal dun in met boter1
  • 0 Leg de appel- en ananasstukken in de schaal1
  • 1 Verspreid de deegkruimels over het fruit1
  • 2 Bak deze crumble ca. 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is Serveer warm of lauw 1
  • 3 Serveer warm of lauw

Ananas-appel crumble is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept