1 Kook de aardappels zo goed als gaar en laat ze enkele uren afkoelen.
2 Snijd ze in blokjes als ze goed zijn afgekoeld. Dan zijn ze compacter en blijven ze heel in de salade.
3 Doe de rest van de ingrediënten voor de salade bij de aardappelblokjes en roer alles door elkaar.
4 Maak de borden op door een glas in het midden van het bord te plaatsen. Schep een rand aardappelsalade om het glas en bouw een ring. Druk de ring stevig aan met een mes. De ring moet de dijk voorstellen. Doe een beetje slasaus op de ring en bestrooi met bieslook. Verwijder met een draaibeweging voorzichtig het glas.
5 Vul de ring met geraspte wortel. Snijd de gerookte haring in reepjes van ongeveer 2 cm en zet ze tegen elkaar op de wortel.
6 Leg de rest van de garnering netjes om de ring heen. Snijd de zoute haring in stukken en leg deze ook om de ring heen.
7 Serveer de wodkasaus apart bij dit gerecht.
Het beste van Noord-Holland: Haringsalade van Rina Hetsen is een recept van Coop recepten