Het beste van Zeeland: Mosselen van John van Leeuwen

1
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de mosselen door ze af te spoelen onder de koude kraan. Verwijder de mosselen die open blijven staan en gebruik alleen de schelpen die zich hebben gesloten.
  • 2 Snijd de wortel in plakjes en snijd de ui, de prei en het bosje selderij in grove stukken.
  • 3 Doe de mosselen in een grote kookpan, voeg alle groenten toe en bestrooi met grof gemalen peper. Zet de pan op het vuur en voeg het flesje bier toe. Doe het deksel op de pan.
  • 4 Wacht tot het mengsel begint te koken. Schud alles een keer goed om en wacht tot opnieuw de kook erover komt.
  • 5 Haal de pan van het vuur en zet de pan op tafel. Mosselen worden niet vanaf een bord, maar vanuit de pan gegeten. Serveer er brood, frietjes en verschillende sausjes bij.

Het beste van Zeeland: Mosselen van John van Leeuwen is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensalade
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Kaiserschmarren met appelstroop-ijsmousse
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept