Hasselbackaardappels met gorgonzola recept

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Je gasten zullen je voor altijd eren om deze krokante aardappels, die zijn geroosterd met rozemarijn en honing en bestrooid met gorgonzola. Wat een feest! 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak diepe inkepingen over de breedte van elke aardappel, met telkens 1€“2 mm ertussen. Snijd de inkepingen tot twee derde in het aardappelvlees. Vul enkele inkepingen met rozemarijnnaaldjes. 2 Verdeel de blokjes boter over een grote braadslee en druppel ook de olijfolie over de bodem. Schuif de braadslee in de oven en wacht tot de boter na een paar minuten smelt. Leg dan de aardappels er voorzichtig in. 3 Rooster ze in 50€“60 minuten goudbruin, gaar en krokant. Bedruip ze ondertussen een paar keer met de boter en olie uit de braadslee en keer ze regelmatig. 4 Druppel een beetje honing over de aardappels en rooster ze nog eens 5 minuten in de oven. 5 Doe de aardappels over op een schaal. Verkruimel de gorgonzola erover en serveer het geheel warm.

Hasselbackaardappels met gorgonzola recept is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Pittige linzen-limoensoep recept
Bekijk recept
Simpele runderstoof met sperziebonen recept
Bekijk recept
Aardappel-salami schotel recept
Bekijk recept