Een heerlijk recept met verschillende soorten superfood zoals kikkererwten, bloedsinaasappel en inktvis. Proef de zomer en schenk er een glas koude witte wijn bij. Week de kikkererwten een nacht in koud water. Ververs het water de volgende morgen en kook de kikkererwten 45 minuten. Giet de peulvruchten af en spoel ze af onder koud water. Laat 2 eetlepels olie in een koekenpan zeer heet worden. Voeg de knoflook, tomaten en kikkererwten toe. Schep de ingrediënten om en bak ze 5 minuten, tot de knoflook goudbruin is en de tomaten zacht zijn. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en doe het over op een groot serveerbord. Verwarm de resterende olie in de pan tot zeer heet en leg de pijlinktvis erin. Bak deze een paar minuten. Neem de pan van het vuur en roer de sinaasappels en het basilicum erdoor. Schep het mengsel op de kikkererwten. Garneer het gerecht met basilicum en sprenkel er olie over. Tip Kun je niet aan jonge pijlinktvis komen, neem dan een in ringen gesneden grote pijlinktvis. Tip: voor een snelle versie kun je ook kikkererwten uit blik gebruiken. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Mijn Franse Keuken van Rachel Khoo.
Kikkererwtenschotel met pijlinktvis, tomaat & basilicum is een recept van Jamie magazine