Bloedsinaasappel-ijs

3 sterren op basis van 1 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het friszure van het fruit is lekker dorstlessend tijdens een warme dag. En... geen ijsmachine nodig! 1 Verwarm de suiker, het sinaasappelsap en de geraspte schil in een pan op laag vuur, tot de suiker helemaal is opgelost €“ na ongeveer 5 minuten. Zeef het mengsel boven een kom en laat het iets afkoelen voordat je het in de vriezer zet; haal het er na 30 minuten weer uit. 2 Klop de slagroom met een elektrische mixer tot zich zachte pieken vormen, en schep de room dan voorzichtig maar grondig door het sinaasappelmengsel. Verwerk het mengsel dan in een ijsmachine tot het de textuur heeft van een zachte gelato. 3 Schep het ijs in een plastic bak en laat het 2 uur opstijven in de vriezer voordat je het serveert. Wil je de citroensorbet maken? Klik hier voor het recept

Bloedsinaasappel-ijs is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Sorbetijs van bloedsinaasappel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Bloedsinaasappel-taart
Bekijk recept
Kikkererwtenschotel met pijlinktvis, tomaat & basilicum
Bekijk recept