De smeltende sorbet is een heerlijk dressing over fruit. Als je dit voor kinderen maakt, vervang dan de limoncello simpelweg door meer citroensap, water en suiker. 1 Mix voor het ijs alle ingrediënten voor de limoncello sorbetto met 50 ml water in een kan of bak tot de suiker is opgelost. Bevries het in een ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing van het apparaat, of schenk het in een bakplaat en zet in de vriezer tot het klaar is. Haal de plaat daarbij elke 40 minuten uit de vriezer en ga erdoorheen met een vork om de ijskristallen kapot te maken. 2 Snijd al het fruit in dunne stukjes. Doe alles bij elkaar in een kom, besprenkel met wat sap van een bloedsinaasappel of een gewone sinaasappel en roer de gescheurde muntblaadjes erdoorheen. Laat even staan om de smaken goed in te laten treken. Verdeel de fruitmix dan over 6 kommetjes en doe er een bol van de sorbetto bovenop.
Fruit en limoncello sorbetto is een recept van Jamie magazine