Aardbeien- balsamicoazijn -basilicumsalade

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Dat fruit ontzettend goed in een salade past bewijst dit recept met aardbeienazijn, geitenkaas, basilicum en parmaham. Een echt zomergerecht!  1. Verwarm de azijnsoorten en de suiker in een pan op laag vuur tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger en breng aan dekook.

2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer ze in een kom met een pureestamper. Schenk de hete azijn erbij, laat afkoelen en 24€“48 uur trekken. Giet het mengsel daarna door een zeef bekleed met kaasdoek en bewaar de azijn in gesteriliseerde potten.

3. Voor de salade: meng de kaas, basilicum, ham en sla. Maak een dressing van 1 eetlepel aardbeienazijn en 2 eetlepels olie plus wat zout en peper. Voeg eventueel nog wat gehalveerde aardbeitjes toe aan je salade.

Aardbeien- balsamicoazijn -basilicumsalade is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Rucola-basilicumsalade Met Scampi En St.Jacobsschelpen
20-30 min -
Bekijk recept
Spinazie Schnitzel Met Risotto En Tomaten-basilicumsalade
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
gevulde paprika met gehakt
0 min
Bekijk recept
gevulde paprika met gehakt
0 min
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept