Zandkoekjes met aardbeien en room

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Omdat er zo weinig ingrediënten in zandkoek gaan, kies je voor het beste resultaat goede kwaliteit producten. Bewerk het deeg zo min mogelijk voor het beste luchtige, kruimelige resultaat. 1. Klop de boter en 50 gram van de suiker in een kom door elkaar. Mix de bloem en sinaasappelrasp erdoor tot zich een deeg vormt. Rol het tot een dikke rol, wikkel die in vershoudfolie en bewaar het 1 uur in de koelkast, zodat het stevig wordt.

2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de rol deeg in ronde plakjes van 1 cm dik, leg ze op een bakplaat en bak ze 8€“10 minuten in de oven, tot ze licht goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

3. Klop de slagroom stijf met de vanille en de rest van de suiker. Verdeel de room over de helft van de koekjes, leg er de plakjes aardbei op en gebruik de andere koekjes als dekseltje.

Zandkoekjes met aardbeien en room is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Zandkoekjes met Stilton
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rabarbermoes met koekjes
Nagerecht
Bekijk recept
Zandkoekjes
25 min Gebak
Bekijk recept