Appel en knolselderij vormen samen een geweldige combinatie door de zoete en zure smaken. Samen met de tijm, creme fraiche en salie vormen ze de basis voor deze volle soep. Heerlijk om op een regenachtige zondag voor een grote groep vrienden of familie te maken. Eet smakelijk! 1 Verhit de helft van de olie in een grote pan. Voeg de ui en bleekselderij toe en bak 10 minuten op matig vuur, tot ze zacht zijn. Voeg de knolselderij, appels en tijm toe en bak 2-3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij, voeg zout en peper naar smaak toe en laat 30 minuten zachtjes koken tot de knolselderij zacht is. 2 Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de helft van de crème fraîche erdoor. Verhit deovergebleven olie in een pan en bak de salie knapperig. 3 Schep de soep in kommen en garneer met de overgebleven crème fraîche, wat olijfolie, de knapperige salieblaadjes en hazelnoten of mierikswortel. Per portie 237 kcal, 16,5 g vet (6,1 g verzadigd), 6,5 g eiwit, 14,6 g koolh., 9,9 g suikers