Vegan Karamel-appeltaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Viva-vegan! Deze heerlijke veganistische appeltaart met karamel is er eentje om je vinger bij af te likken!  1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een vierkant bakblik (23 x 23 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de suiker en margarine in een pan en schenk in het bakblik. Leg de plakjes appel erop in een enkele laag. 2 Meng de bloem, suiker, het zuiveringszout en koekkruiden in een kom. Meng de olie, 180 ml water, de geraspte appel en citroenrasp. Roer de droge ingrediënten door de natte: snel, maar grondig. Roer de walnoten erdoor en schenk het beslag over de appellaag in het bakblik. Bak de taart 30 minuten of tot een saté-prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat 5 minuten rusten voor je de taart uit het bakblik haalt. Per portie 340 kcal 17,9 g vet (2,8 g verzadigd), 3,8 g eiwit, 39,6 g koolh., 25,6 g suiker. Fotografie Maja Smend Recepten Recept Rebecca Rauter  

Vegan Karamel-appeltaart is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Pompoenpasta met vegan worstjes
55 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde prei met tijm
Bekijk recept
Thaise Salade (vegan)
10-20 min -
Bekijk recept
Houmous (vegan)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept