Zoek
Vegan Karamel-appeltaart
9
Jamie magazine
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
25 g veganistische margarine, plus extra voor het invetten
85 g rietsuiker
3 moesappels (2 geraspt; 1 geschild en in plakjes voor de topping)
180 g bloem
110 g rietsuiker
1 tl zuiveringszout
1½ tl koekkruiden
80 ml zonnebloemolie
1 tl azijn
rasp van 1 citroen
85 g walnoten,
Bereiding
Viva-vegan! Deze heerlijke veganistische appeltaart met karamel is er eentje om je vinger bij af te likken! 1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een vierkant bakblik (23 x 23 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de suiker en margarine in een pan en schenk in het bakblik. Leg de plakjes appel erop in een enkele laag. 2 Meng de bloem, suiker, het zuiveringszout en koekkruiden in een kom. Meng de olie, 180 ml water, de geraspte appel en citroenrasp. Roer de droge ingrediënten door de natte: snel, maar grondig. Roer de walnoten erdoor en schenk het beslag over de appellaag in het bakblik. Bak de taart 30 minuten of tot een saté-prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat 5 minuten rusten voor je de taart uit het bakblik haalt. Per portie 340 kcal 17,9 g vet (2,8 g verzadigd), 3,8 g eiwit, 39,6 g koolh., 25,6 g suiker. Fotografie Maja Smend Recepten Recept Rebecca Rauter
Vegan Karamel-appeltaart is een recept van
Jamie magazine
Dit vind je misschien ook lekker
Omgekeerde appeltaart
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min
Gebak
Bekijk recept
Pompoenpasta met vegan worstjes
55 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde prei met tijm
Bekijk recept
Thaise Salade (vegan)
10-20 min -
Bekijk recept
Houmous (vegan)
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept