Het frisse van de appel gaat in deze soep erg goed samen met de smaak van de knolselderij. De tijm geeft de soep een kruidig tintje. 1 Verhit een scheut olie in een grote pan en voeg de knolselderij toe. Bak hem enkele minuten op middelhoog vuur en voeg dan de bouillon en het takje tijm toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken, tot de knolselderij zacht is. Voeg de appel toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken. 2 Haal de tijm uit de soep. Roer de room erdoor en maal de soep met een staafmixer glad. Zeef de soep voor een zijdezacht resultaat. 3 Verwarm de grill voor tot matig heet. Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat en rooster ze 1 minuut. Keer ze, bestrooi met de helft van de stilton en plaats ze nog 1 minuut onder de grill. 4 Warm de soep op, roer de overgebleven stilton erdoor en schep in kommen. Verdeel de appel en tijm erover en geef de toast erbij. Psst... Op zoek naar meer soeprecepten? Zo maak je super-soepen!
Knolselderij-appelsoep met toast is een recept van Jamie magazine