Salade van gegrilde asperges & spinazie

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Asperges kun je op verschillende manieren bereiden, maar ze zijn het lekkerst als je ze zo puur mogelijk eet. Stop ze in een salade met smokey bacon, jonge spinazie en frisromige schapenkaas. Smullen!  1 Zet een grillpan op hoog vuur. Als-ie heet is draai je het vuur wat lager en gril je de asperges 10€“12 min; keer ze geregeld omzodat ze rondom mooi geschroeid en al dente zijn. Snijd ze in stukjes en verdeel ze over een schaal. 2 Bak de plakjes bacon 5€“6 minuten in een koekenpan tot ze aan beide kanten krokant zijn. Verdeel ook de blaadjes spinazie over de schaal, sprenkel de olie en het citroensap erover en bestrooi met zout en peper. Schep dit alles door elkaar, verkruimel de bacon over de salade en schaaf er wat kaas over. Serveer meteen. Per portie 135 kcal, 9 g vet (2,4 g verzadigd), 8,5 g eiwit, 3,1 g koolhydraten, 2,9 g suikers

Salade van gegrilde asperges & spinazie is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept