Carpaccio van hertenbiefstuk

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Dol op carpaccio? Dan is dit gerecht echt iets voor jou. De hertenbiefstuk snijd je in dunne plakjes en serveer je met frisse biet, sinaasappel en bieslook.  1 Pureer de jeneverbessen met de olie met een staafmixer. Klop de balsamicoazijn met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en jeneverbesolie door elkaar (bewaar 1 eetlepel olie voor de biefstuk) en houd deze dressing zolang apart. 2 Snijd de bieten met een mandoline in dunne plakjes en schep ze in een kom om met 2 eetlepels van de dressing. 3 Wrijf 1 eetlepel jeneverbesolie in de hertenbiefstuk. Schroei het vlees rondom aan in een koekenpan. Neem van het vuur en laat het afkoelen. 4 Rangschik plakjes biefstuk op een schaal, bestrooi ze met de hazelnoten, plakjes biet, blaadjes en het bieslook, en druppel er wat extra dressing over. Per portie 160 kcal, 10 g vet (1.5 g verzadigd), 15 g eiwit, 4 g koolhydraten, 3 g suikers

Carpaccio van hertenbiefstuk is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept