Dol op carpaccio? Dan is dit gerecht echt iets voor jou. De hertenbiefstuk snijd je in dunne plakjes en serveer je met frisse biet, sinaasappel en bieslook. 1 Pureer de jeneverbessen met de olie met een staafmixer. Klop de balsamicoazijn met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en jeneverbesolie door elkaar (bewaar 1 eetlepel olie voor de biefstuk) en houd deze dressing zolang apart. 2 Snijd de bieten met een mandoline in dunne plakjes en schep ze in een kom om met 2 eetlepels van de dressing. 3 Wrijf 1 eetlepel jeneverbesolie in de hertenbiefstuk. Schroei het vlees rondom aan in een koekenpan. Neem van het vuur en laat het afkoelen. 4 Rangschik plakjes biefstuk op een schaal, bestrooi ze met de hazelnoten, plakjes biet, blaadjes en het bieslook, en druppel er wat extra dressing over. Per portie 160 kcal, 10 g vet (1.5 g verzadigd), 15 g eiwit, 4 g koolhydraten, 3 g suikers
Carpaccio van hertenbiefstuk is een recept van Jamie magazine