Kebab-bietspiesjes uit Iran

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In dit Oosterse recept combineer je biefstuk met jonge, zoete bietjes. De chilipeper en knoflook geven het recept een pittig randje. 1. Vijzel de basilicum met de chilipeper, knoflook, zout, peper en olijfolie fijn. Roer de biefstuk erdoor en zet 30 minuten in de koelkast.

2. Laat houten prikkers weken in water en verwarm de oven voor op 200 °C.

3. Kook de bietjes 10 minuten. Laat uitlekken, besprenkel met olijfolie, strooi er zout en peper over en rooster ze in de oven in 20-30 minuten gaar.

4. Rijg de blokjes biefstuk en de bietjes aan de prikkers.

5. Gril ze circa 5 minuten en keer ze af en toe om, tot het vlees naar wens is.

6. Bestrooi de kebab met extra chilipeper en basilicum.

Kebab-bietspiesjes uit Iran is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Iran:Kip Met Granaatappelsaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iran:Kip Met Granaatappelsaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iran: Kuku Bademjam (aubergine Omelet)
0-10 min -
Bekijk recept
Iran: Kufteh Mo'alla
Langer dan 1 uur - Bijgerecht
Bekijk recept

Kebab taco's met frisse prei-yoghurttzaziki
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kebab en gewokte paprika met krieltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met kipkebab
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse kebab
15 min-
Bekijk recept