1 Verhit de plantaardige olie tot 170 ºC in een grote, diepe steelpan. Test de temperatuur met een thermometer of laat voorzichtig een blokje brood in de hete olie vallen: als het na 1€“2 minuten goudbruin wordt en naar het oppervlak komt, is de olie heet genoeg. Frituur de frieten voorzichtig, eventueel in porties, steeds 3€“5 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm. 2 Breng water met wat zout aan de kook in een steelpan. Voeg de rijst toe en breng het water weer aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de rijst in ongeveer 15 minuten gaar koken. Laat de rijst even uitlekken in een zeef, doe hem over in een schaal en houd warm. 3 Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of grote pan op middelhoog vuur en fruit de uien, tomaten, knoflook en chilipepers 5 minuten, tot ze zacht worden. Doe ze met een schuimspaan over in een kom. 4 Bak dan de plakjes biefstuk in de wok: 3€“4 minuten of tot ze bruin worden. Voeg flink wat zout en peper toe, plus de komijn, en schep het vlees er goed in om. 5 Doe het ui-tomaatmengsel terug in de wok en roer alles goed door elkaar. Draai het vuur hoog en voeg de sojasaus, aji amarillo en rodewijnazijn toe. Roerbak dit alles nog 2 minuten. 6 Verdeel de rijst over 4 borden en schep de plakjes vlees, groenten en frieten erop. Sprenkel er eventueel wat overgebleven saus uit de wok overheen en garneer met de koriander. Tip Aji amarillo is een pittige gele saus die wordt gemaakt van de peper met dezelfde naam, en die in de Peruviaanse keuken veel wordt gebruikt. Je kunt de saus online kopen, bijvoorbeeld bij sabordelperu.nl.