De combi van polenta met sinaasappel is super in deze cake. Bekijk hier de video hoe je stap voor stap deze cake maakt 1 Doe de sinaasappel en citroen in een pan water. Breng aan de kook en laat afgedekt 1½ uur zachtjes koken. Giet het fruit af en hak het in stukken. 2 Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een springvorm (0 23 cm). Maal het fruit fijn in een keukenmachine. Meng de eieren er op de pulseerstand doorheen. Giet in een kom en roer de amandelen, suiker, vanille, het bakpoeder, de polenta en het grootste deel van de pistachenoten erdoor. 3 Schep in de vorm en bak 45 min. tot de cake goudbruin is en aan de randen loskomt. Laat hem enkele min. afkoelen in de vorm en keer hem dan op een rooster. 4 Kook het sinaasappel- en citroensap, de rasp en suiker tot een stroperig mengsel. Prik de cake overal in met een prikker. Giet de siroop erover en bestrooi met de pistachenoten. Serveer met wat Griekse yoghurt ernaast.
Polentacake met sinaasappel is een recept van Jamie magazine