Zoek
Pukka gele curry met kip
4
Jamie magazine
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
- 2 uien - 4 tenen knoflook - 1 stuk gember ter grootte van een duim - 2 gele paprika€™s - 1 kippenbouillonblokje - 1-2 verse rode Spaanse pepers - ½ bosje verse koriander (15 g) - 1 tl vloeibare honing - 1 afgestreken tl gemalen kurkuma - 2 tl kerriepoeder - 8 drumsticks - olijfolie - 1 blik van 400 g kikkererwten - 1 tl tomatenpuree - 1 mok (320 g) basmatirijst - 1 citroen - desgewenst: magere yoghurt, voor erbij Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals pepers? Bekijk dan hier ons Superfood ABC.
Bereiding
'Pukka' is het Indiase woord voor 'de enige echte'of 'authentieke', vandaar de naam van dit gerecht. Deze curry is gewoon superlekker! Zet 'm midden op tafel met (eventueel) een paar lepels yoghurt en strooi er korianderblaadjes over. Wie wil er nog een tweede portie? 1 Pel de uien en knoflook, schil de gember en verwijder de zaadjes uit de paprika۪s. Doe 1 ui en 1 paprika met de knoflook, gember, Spaanse peper (verwijder de zaadjes als je de curry liever een beetje mild hebt), koriandersteeltjes, honing en specerijen in een keukenmachine, verkruimel er het bouillonblokje boven en hak alles tot een fijne pasta. 2 Zet een grote braadpan met een scheutje olie op halfhoog vuur en bak de drumsticks (met of zonder vel) ongeveer 10 minuten, of tot ze rondom goudbruin zijn, draai ze af en toe om met een keukentang. Leg de pootjes op een bord maar laat de pan op het vuur staan. 3 Hak de resterende ui en paprika grof, bak ze eerst een paar minuten alleen, doe er dan de pasta bij en laat alles samen nog 5 minuten op het vuur staan. Giet er 500 ml kokend water bij. Laat de kikkererwten uitlekken en roer ze er samen met de tomatenpuree en een snufje peper en zout door. Doe er de drumsticks bij, leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat ze ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen, of tot de saus mooi donker en dik is. 4 Doe ongeveer 15 minuten voordat de curry klaar is 1 mok rijst met een snufje zout en 2 mokken kokend water in een pan met deksel op matig vuur. Laat hem ongeveer 12 minuten zachtjes koken, of tot al het vocht geabsorbeerd is. Zet de curry midden op tafel met (eventueel) een paar lepels yoghurt en strooi er de korianderblaadjes over. Serveer er de partjes citroen en de luchtige rijst naast. Hou jij van lekker healthy food? Dit is h̩t boek voor jou!
Pukka gele curry met kip is een recept van
Jamie magazine
Dit vind je misschien ook lekker
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept