Deze linzenballetjes bevatten geen spoortje vlees of vis. De linzen voegen een lekker zoete smaak en textuur toe aan de balletjes en passen heel goed bij deze courgettenoedels. 1 Spoel de linzen af onder de kraan en doe ze in een pan met 500 ml koud water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes 15 minuten koken of tot ze gaar zijn. Giet goed af en laat iets afkoelen. 2 Prak de linzen met een vork of pureer ze grof met de staafmixer. Doe ze in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en roer door elkaar. Zet 30 minuten in de koelkast. 3 Verwarm de oven voor op 190 °C en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Draai 15 balletjes van het mengsel, leg deze op het bakpapier en zet ze 15-20 minuten in de oven. Keer elke 5 minuten om zodat ze rondom bruinen. 4 Maak ondertussen de citroenmelissesaus met basilicum: doe alle ingrediënten in een blender met 2 eetlepels water en mix tot je een romige saus hebt. Voeg extra water toe voor een dunnere saus. Tip: combineer de linzenballetjes met deze courgettenoedels met gemarineerde paddenstoelen.
Bestel nu 'The Green Kitchen' van David Frenkiel en Luise Vindahl is een recept van Jamie magazine