Zoek
Linzen met paddenstoelenworstjes
Jamie magazine
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
- 4 stevige worstjes met eekhoorntjesbrood - ¼ knolselderij - 1 peen - 1 ui - 250 g puylinzen - 8 dl water - 1 takje tijm - 1 laurierblad - peterselie - lekker brood, gegrild - tomaat (doormidden gesneden en even gegrild in de oven) Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals peen en uien? Bekijk dan hier ons Superfood ABC.
Bereiding
Deze eerlijke worstjes smaken heel goed in combinatie met linzen. In dit simpele recept van worstmaker Samuel Levie proef je de herfst! 1 Fruit de ui aan in een pan met dikke bodem. Snijd de knolselderij en peen in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan. Laat alles opnieuw aanfruiten en voeg vervolgens water de linzen en het water toe. Laat het geheel 20 minuten koken. 2 Verhit een grilpan en snijd vier plakken brood van goede kwaliteit. Bak op de grilpan de worstjes aan beide kanten 7 minuten tot gaar. Besprenkel het brood met olijfolie en gril deze tot er een mooie streep op zit. Serveer de linzen met wat peterselie er overheen in een diep bord met daarop worst, de tomaat en een stuk gegrild brood. Hou jij van lekker healthy food? Dit is hét boek voor jou!
Linzen met paddenstoelenworstjes is een recept van
Jamie magazine
Dit vind je misschien ook lekker
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept