Pastei met ham, kalkoen & prei

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Een winterse ovenschotel gevuld met prei, ham en kalkoen. Serveer met een groene salade. 1 Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de preiringen met een snuf zout op laag tot middelhoog vuur. Leg het deksel op de pan en laat 5 minuten smoren, tot ze zacht zijn. 2 Neem het deksel van de pan, voeg de bloem toe en verhit die al roerend nog 1€“2 minuten mee. Voeg geleidelijk de bouillon toe en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Breng die aan de kook, voeg het maizenapapje toe en roer nog 1 minuut, tot de saus indikt. Roer de tijm, kalkoen, ham en room erdoor en voeg wat zwarte peper toe. Verwarm dit mengsel 1 minuut en schep het dan in een ovenschaal van 28 x 20 cm en laat afkoelen. 3 Verwarm de oven voor op 190 ºC. Meng de eidooier en melk en strijk dit mengsel met een kwastje over de rand van de ovenschaal. Maak een deksel van het deeg; laat dat 3 cm over de rand hangen en druk het langs de randen aan. Maak twee inkepingen in het midden zodat de stoom kan ontsnappen. 4 Bestrijk het deeg met het eidooiermelkmengsel en bak de pastei in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Pastei met ham, kalkoen & prei is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse pastei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-preipastei met rookworst
20 min-
Bekijk recept