Deze supersalade is lekker licht. Er zit onder andere quinoa in; een glutenvrij graan dat veel eiwitten en vezels bevat. In combinatie met de magare kip heb je een geweldig lunchgerecht. zodat je er weer tegen aan kunt. 1 Meng de olie en oregano in een kom en voeg wat zout en peper toe. Vlinder de kipfilets en wentel ze in het oliemengsel. Zet apart. 2 Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en zet apart. 3 Doe voor de dressing het avocadovlees in een blender. Voeg de helft van de koriander en de jalapeño€™s toe, samen met een scheut van het jalapeñovocht en het sap van 1½ limoen. Mix er een glad mengsel van en voeg eventueel een scheutje olie toe. Roer de dressing door de gekookte quinoa. 4 Schep de koolreepjes om met de slabladeren en voeg de rest van de korianderblaadjes gehakt toe. 5 Zet een grillpan op hoog vuur. Gril de stukken ananas een paar minuten per kant, tot ze zijn geschroeid en doe ze over op een snijplank. Gril in dezelfde pan de kipfilets 5 minuten per kant, tot er een schroeipatroon ontstaat en ze goed gaar zijn. Laat een paar minuten rusten op de snijplank. 6 Snijd de gegrilde ananas in stukjes en de kip in dunne plakjes. 7 Verdeel de yoghurt over 4 borden en leg de plakjes kip erop. Leg de ananas aan de ene kant ernaast en de quinoa aan de andere kant. Hussel de slabladeren door elkaar met het overgebleven limoensap en een beetje zout en peper plus de chilipeper. Leg een portie sla op elk bord en serveer. Per portie 290 kcal, 10 g vet (2 g verzadigd), 24,7 g eiwit, 26,7 g koolhydraten, 7,5 g suikers
Gegrilde kipsalade met quinoa is een recept van Jamie magazine