Bereiding
1 Mix vde bloem, amandelen, suiker en boter in de keukenmachine tot het mengsel lijkt op grof broodkruim. Klop het ei los met 1 eetlepel koud water, voeg toe en mix tot het deeg een bal vormt. Bewaar het deeg gewikkeld in plasticfolie 1€“2 uur in de koelkast. 2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit tot circa 5 mm dik en bekleed er een beboterde rechthoekige vorm van 35 x 11 x 3 cm mee. Bekleed het deeg met bakpapier, vul met een blindbakvulling en bak tot het goudgeel is. Laat volledig afkoelen. 3 Breng voor de banketbakkersroom melk, suiker en vanille in een steelpan tegen de kook aan. Klop de eidooiers schuimig, strooi de maïzena en bloem erover en schenk dan de melk bij het dooiermengsel; blijf kloppen. Doe terug in de pan en laat in 2€“3 minuten indikken. Schep in een kom. Klop de slagroom stijf, spatel door het melkmengsel en bewaar in de koelkast. 4 Schil de mango€™s; snijd de zijkanten los van de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Schep de banketbakkersroom in de €˜deegbak€™. Leg de mangoplakjes op een snijplank, bestrooi ze met suiker en karameliseer die met een brander of hete metalen lepel of zet ze heel kort onder een gloeiendhete grill. Rangschik de mango op de room en serveer. Per portie 517 kcal 32,1 g vet (17,5 g verzadigd), 7,8 g eiwit, 47,8 g koolhydraten, 25 g suiker Recept Sue Fairlie-Cuninghame Fotografie Con Poulos