Venkel en aubergine gaan hand in hand in deze heerlijke lasagne. De pittige chili, anijsachtige venkelzaadjes en romige parmezaan maken het gerecht helemaal af! 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Doe de groenten in een braadslee en bestrooi met de chili, venkelzaadjes,peper, zout en wat olie. Rooster 45-60 min., tot ze goudbruin en zacht zijn. '
3. Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer 2 min. Klop de melk erdoor tot je een gladde saus hebt. Laat 3 min. koken tot hij dikker is. Roer een kwart van de parmezaan erdoor. 4, Giet een derde van de saus in een ovenschaal van 20x30 cm. Verdeel de helft van de geroosterde groenten, een kwart van de parmezaan en de helft van de pasta erover. Herhaal dit en eindig met de saus en de overgebleven parmezaan. Bestrooi met mozzarella.
5. Bak 40 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is en de randen knapperig zijn.
Venkel aubergine lasagne is een recept van Jamie magazine