Venkel aubergine lasagne

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Venkel en aubergine gaan hand in hand in deze heerlijke lasagne. De pittige chili, anijsachtige venkelzaadjes en romige parmezaan maken het gerecht helemaal af!  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Doe de groenten in een braadslee en bestrooi met de chili, venkelzaadjes,peper, zout en wat olie. Rooster 45-60 min., tot ze goudbruin en zacht zijn. '

3. Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer 2 min. Klop de melk erdoor tot je een gladde saus hebt. Laat 3 min. koken tot hij dikker is. Roer een kwart van de parmezaan erdoor.  4, Giet een derde van de saus in een ovenschaal van 20x30 cm. Verdeel de helft van de geroosterde groenten, een kwart van de parmezaan en de helft van de pasta erover. Herhaal dit en eindig met de saus en de overgebleven parmezaan. Bestrooi met mozzarella. 

5. Bak 40 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is en de randen knapperig zijn.

Venkel aubergine lasagne is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept