Een heerlijke vispastei met prei. Erg lekker om te serveren met een groene, frisse salade. Voor wat extra pit zou je eventueel een rood peppertje kunnen toevoegen, aan jou de keus! 1. Bak de groenten en tijm op laag vuur zacht in de helft van de boter. Voeg de rest van de boter toe, roer de bloem erdoor en blijf 5 minuten roeren. Voeg geleidelijk de melk toe. Roer tot je een dikke, smeuïge substantie hebt. Voeg vis, citroensap, zout en peper toe en verhit alles nog 1 minuut.
2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel het deeg in tweeën en rol elke helft tot een cirkel zo groot als je pasteivorm. Vet de bodem in en leg een helft van het deeg erin; duw goed tegen de rand. Schep het vismengsel erop, bestrijk de rand met wat ei, leg de tweede deegcirkel erop en druk de rand aan. Maak een gaatje midden in het deegdeksel, bestrijk met nog wat ei en bak de taart in 30 minuten goudbruin.
Vistaart met prei, venkel en wortel is een recept van Jamie magazine