Soep van cannellini-bonen en prei

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Een perfecte soep voor in het weekend. maak 'm een dagje van te voren, dan smaakt hij nog lekkerder. Serveer de soep met een stuk boerenbrood en een lik roomboter. 1 Begin met de chiliolie. Doe de chilipepers in een pan met de olie, tijmblaadjes en de geplette knoflook. Verhit langzaam tot de olie heel zacht borrelt en de chilipeper zacht is, ca. 20 minuten. Laat afkoelen. 2 Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne ringen. Bak 15 minuten op middelhoog vuur in de olijfolie en de boter met de tijm en het laurierblad tot de prei zacht is. Roer de knoflook erdoor. Voeg de bouillon, de bonen, de oregano en de helft van de peterselie toe. Breng op smaak met zout en veel peper. Laat 20 minuten zachtjes koken. 3 Verwijder het laurierblad, voeg zout en peper toe als dat nodig is en roer de rest van de peterselie erdoor. Serveer in voorverwarmde borden met een scheutje chiliolie erover en eet er een sneetje boerenbrood met roomboter bij. Maak dit recept ook eens met Lurpak lichtgezouten roomboter Psst... Op zoek naar meer soeprecepten?  Zo maak je super-soepen!  

Soep van cannellini-bonen en prei is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept