Deze pittige wortelsoep met yoghurt en pistache is net even anders. Probeer deze spannend combinatie, die je in een mum van tijd op tafel zet. En je kunt hem makkelijk een dag van tevoren maken! 1 Verhit de olie in een grote pan. Voeg de uisnippers, prei en knoflook toe en smoor ze met het deksel op de pan in 5 minuten zacht. 2 Voeg de ketoembar en komijn toe en verhit ze 1 minuut mee, voeg dan de wortels en bouillon toe en laat alles 25 minuten zachtjes koken, tot de stukjes wortel zacht zijn. 3 Pureer alle ingrediënten voor de topping in een keukenmachine tot het mengsel de consistentie van vloeibare slagroom heeft. Je kunt ook een vijzel met stamper en een hoop spierkracht gebruiken. Voeg zo nodig een scheutje water toe voor wat meer smeuïgheid. 4 Roer de harissa door de soep en neem de pan van het vuur. Laat iets afkoelen en pureer de soep glad. Voeg zout en eventueel meer harissa naar smaak toe. Serveer de soep met de yoghurttopping, feta en de extra pistachenoten. Per portie 334 kcal, 17,9 g vet (6 g verzadigd), 21 g eiwit, 19 g koolhydraten, 13,4 g suikers Psst... Op zoek naar meer soeprecepten? Zo maak je super-soepen!