Zoek
Kervelvelouté
4
35 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g kervel
300 g prei
300 g bleekselder
300 g uien
300 g aardappelen
3 l kippenbouillon
100 g boter
3 eidooiers
3 dl room
1 kruidenboeket (peterselie, tijm en laurier, samengebonden met keukentouw)
peper
zout
Bereiding
1
Pluk de blaadjes van 50 g kervel en bewaar ze in koud water (voor de afwerking), hak de rest. Maak alle groenten schoon en snij ze in stukken.
2
Stoof de prei, ui en selder in de boter.
3
Schenk er de bouillon bij.
4
Voeg er het kruidenboeket, de aardappelen en de kervel aan toe.
5
Laat 25 minuten zachtjes koken.
6
Verwijder het kruidenboeket en mix de soep.
7
Breng ze op smaak met peper en zout.
8
Giet door een zeef en verwarm opnieuw.
9
Klop de eidooiers luchtig met de room. 1
0
Doe deze liaison bij de soep en roer tot er een binding ontstaat, maar laat de soep vooralniet meer koken! 1
1
Strooi de resterende gehakte kervel bij de soep.
Kervelvelouté is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Kervelvelouté
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kervelvelouté
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept